0
Macron.rs

Lista želja

Korpa

Uslovi korišćenja i prodaje

 • LEMANIA D.O.O.
 • Jurija Gagarina 178/1, 11070 Novi Beograd
 • PIB: 106801456,maticni broj:20683856
 • Šifra delatnosti:4641

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014) Lemania d.o.o. Beograd, svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.macron.rs

OBAVEŠTAVA

 • da se prodaja robe putem internet sajta www.macron.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti Lemania d.o.o., Beograd-Novi Beograd, Jurija Gagarina 178/1 , mat.br. 20683856, PIB: 106801456, Tel.: +381113574397, www.macron.rs, adresa za izjavljivanje reklamacije je: prodaja@macron.rs
 • da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.macron.rs.
 • da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.macron.rs smatra prodajom na daljinu.
 • da roba koja se prodaje putem internet sajta www.macron.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji;
 • da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;
 • da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal;
 • da je usluga isporuke robe besplatna za porudžbine koje su veće od 3000 rsd.
 • kupljenu robu isporučujemo u roku od 5 dana putem kurirske službe Daily Express.
 • da se mogućnost kupovine robe uz NARUDŽBINA NA ZAHTEV isporučuje u roku od 30 dana od dana porudžbine;
 • da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.macron.rs;
 • da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.macron.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, kao i istaknutim platnim karticama u trenutku kupovine na sajtu;
 • da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe;
 • da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da veličina nije odgovarajuća, potrošač ima pravo da artikal zameni u roku od 14 dana za drugu veličinu, na način kako je to definisano ovde.
 • da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano ovde.
 • da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći ovde.
 • reklamacioni list možete preuzeti ovde.

Zamena veličine i zamena artikla za drugi

Ukoliko ste nakon prijema probali artikal i utvrdili da Vam veličina ne odgovara ili želite da zamenite artikal za drugi, molimo Vas da postupite po niže opisanim procedurama.

PROCEDURA ZA ZAMENU VELIČINE ARTIKLA

Molimo Vas da pripremite sledeće podatke:

 • Broj Vašeg računa-otpremnice
 • Šifru artikla i veličinu koju želite da zamenite
 • Veličinu za koju želite da zamenite
 • Tražene podatke možete dostaviti popunjavanjem formulara na sledećem linku ili pozivanjem na broj 064/64-26-506.

PROCEDURA ZA ZAMENU ARTIKLA ZA DRUGI

Molimo Vas da pripremite sledeće podatke:

 • Broj Vašeg računa-otpremnice
 • Šifru artikla i veličinu koju želite da zamenite
 • Šifru artikla i veličinu za koju želite da zamenite
 • Tražene podatke možete dostaviti popunjavanjem formulara na sledećem linku ili pozivanjem broja telefona 064/64-26-506.

Nakon toga, vrši se fizička provera u kom maloprodajnom objektu je dostupna željena veličina, odnosno željeni artikal nakon čega dobijate instrukcije na Vašu email adresu gde će Vam biti objašnjen čitav proces zamene veličine za odgovarajuću, odnosno zamena artikla za drugi.

Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima korisničke podrške putem poziva ili popunjavanjem formulara na linku koji je gore naveden, ne možete samoinicijativno menjati za drugu veličinu ili artikal u nekom od maloprodajnih objekata Macron ili slati na adrese koje su navedene na računu-otpremnici.

ROK ZAMENE

Rok za zamenu veličine artikla ili zamene za drugi je 14 dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.

TROŠKOVI ZAMENE

Direktne troškove vraćanja robe snosi potrošač, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod.

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasni ste sa uslovima zamene veličine artikla i zamene artikla za drugi.

Uslovi isporuke

Za proizvode koje poručite u online prodavnici Macron možete odabrati:

 • Regularnu isporuku tj. isporuku na adresu
 • Porudžbina na zahtev

REGULARNA ISPORUKA

Rok isporuke

Nakon potvrde, Vaša porudžbina ulazi u status obrade u kojoj se utvrđuje da li je traženi artikal dostupan. Period obrade porudžbine je najčešće 2-3 radna dana. Za sve porudžbine kreirane petkom i vikendom, isporuku možete da očekujete u roku od 5 dana.

PREUZIMANJE POŠILJKE

Kuriri Daily Express-a (eksterna firma koja vrši dostavu robe za Macron), pošiljke donose na adresu za isporuku radnim danima u periodu od 8-18h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite, pozivom broja 011/357 -43-97. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka nam se vraća.

CENA ISPORUKE

Minimalna vrednost porudzbine na macron.rs je 1.000 RSD, a isporuka je besplatna za sve porudzbine preko 3.000 RSD.

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasni ste sa uslovima isporuke.

PORUDŽBINA NA ZAHTEV

Porudžbina na zahtev je opcija da proizvode koje ste kupili u našoj online prodavnici budu isporučeni u roku od 30 dana od dana porudžbine.

Rok isporuke

Nakon potvrde, Vaša porudžbina ulazi u status obrade u kojoj se utvrđuje da li su traženi artikli dostupni. Nakon obrade porudžbine, na Vašu e-mail adresu stići će obaveštenje o statusu porudžbine.

Preuzimanje pošiljke

Kada Vaša pošiljka stigne u maloprodajni objekat, obavestićemo Vas putem elektronske pošte da je možete preuzeti lično ili Vam poslati na adresu koju ste uneli prilikom poručivanja.

PORUDŽBINA NA ZAHTEV ISPORUKE

Minimalna vrednost porudzbine na macron.rs je 1.000 RSD, a isporuka je besplatna za sve porudzbine preko 3000 RSD.

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasni ste sa uslovima isporuke.

Plaćanje karticama

Svoju narudžbinu možete platiti koristeći VISA, MasterCard, Maestro, Dina Card, American Express. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.

Prilikom online naručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmereni na stranicu koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate i obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Macron.rs Macron.rs

*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke Intesa, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sva plaćanja će biti obavljena u dinarima (RSD). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos ce se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka. Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko Macron e-shopa mora ispunjavati sledeće uslove:

Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Republike Srbije, na adresi navedenoj u porudžbini.

Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

Reklamacioni list

Macron.rs

Ovde možete preuzeti formular u PDF formatu.

Newsletter

Kao naš prijavljeni korisnik na newsletter, bićete među prvima koji mogu da zavire u naše predstojeće kolekcije, saznate sve o sjajnim ponudama, ekskluzivnim promocijama i događajima.

www.macron.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim opštim uslovima prodaje, politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

x